Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Fric Fric from Lanskroun wrote on 21. 2. 2021 at 19:57
Ahoj, v jakém stavu jsou stopy směr Bouda, chtěl bych ráno na skate....Diky
Čaba Čaba from Dolní Čermná wrote on 20. 2. 2021 at 19:19
Zase orgasmus navíc. Díky. Co stojí za zmínku je že rád a letos často vidím ve stopě celé rodiny s malými dětmi.
Tomáš Tomáš from Hněvotín wrote on 20. 2. 2021 at 17:30
Dnes opět super. Krásné počasí a upravené stopy, zvlášť směr Bouda a okolí. Tuto práci dělají pro nás opravdoví srdcaři. Děkujeme
luboš luboš from lanškroun wrote on 19. 2. 2021 at 15:10
Ahoj,Rudo dnešní úprava mokrý sníh ale stálo to zato.Takže opravdu velká pochvala.Jelo to na mokrých lyžích supr ale do kopce jsem ti nestačil.Opravdu hezký.??
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 19. 2. 2021 at 10:29
Rolba je už na tratích.
Lojzek Lojzek from Štíty wrote on 19. 2. 2021 at 08:51
Dobrý den, bude se na víkend upravovat? Děkuji za informaci
Vašek Vašek wrote on 19. 2. 2021 at 07:35
Osobně se na to snažím koukat pozitivně. Po letech skatování jsem znovuobjevil kouzlo jízdy mimo rolbované tratě. Věřím, že na příští zimu se dupalové vrátí do Šantovky a do Olympie a hory zůstanou nám běžkařům.
Laďa Laďa from Brno wrote on 18. 2. 2021 at 22:09
Ohledně přednosti v jízdě souhlasím s Martinem, že na rolbovaných tratích má přednost ten, kdo je vpravo a každý by se měl držet na pravé straně. Pokud jedete z kopce ve stopě nebo mimo ni není to příliš velký rozdíl, ale pokud jedete do kopce ve stopě v určitém tempu a rytmu a musíte každé dvě minuty uvolnit pravou stranu protijedoucímu lyžaři, je to otrava. Dále si myslím, že by nikdo neměl jet z kopce větší rychlostí, než v jaké bezpečně ovládá lyže. A to platí i o schopnosti vystoupit ze stopy. V Jizerských horách to řeší tak, že v místech, kde není místo na dvě stopy pro klasiku a současně na bruslení mezi nimi, řežou jednu stopu vždy na pravé straně směrem do kopce. Případně se některé okružní trasy dělají celé jako jednosměrné. S předností tam většinou není problém, protože místní nebo pravidelně běžkující dodržují pravidlo strany a tím nutí i sváteční lyžaře se přizpůsobit a chovat se jako všichni ostatní. Jako jednosměrný by mohl být řešen i provoz mezi sedlem a Hvězdou, například vpravo po vrstevnici směrem na Hvězdu a přes Prostřední vrch zpět do sedla, aby se snížil nával v tomto frekventovaném úseku. Osobně mi také vadí lyžaři, kteří se zastaví a zůstanou stát ve stopě nebo dva, kteří jedou jeden ve stopě, druhý vedle něj, povídají si a nenechají mezi sebou místo na předjetí, takže rychlejší lyžař musí objet oba dva, než se může vrátit do stopy. Ale i v těchto případech nadávám jen v duchu, protože si chci užít lyžování a pobyt v přírodě a ne se hádat.
luboš luboš from lanškroun wrote on 17. 2. 2021 at 16:22
Rudo díky za ůpravu a rodina která jezdila po dvouch hodinách upravené trati na sáňkách a bobech ke Hvězdě dolů ta už nikdy na Suchý vrch nepřijede.
TVRZ Bouda TVRZ Bouda from Těchonín wrote on 17. 2. 2021 at 06:59
Dobrý den , opět tento víkend bude otevřené okénko na tvrzi Bouda jak v sobotu tak v neděli včetně hořícího ohně v krbu který je součástí altánu LČR . Otevírací doba bude jako vždy 9-15 hodin v sobotu klidně i déle. dále vyjímečně v sobotu nabízíme prohlídku povrchu celé tvrze na běžkách s odborným výkladem. První v 10 hodin a druhá ve 12 hodin. Časová náročnost cca 2 hodiny a cena vstupenky je 150,- a v ceně jeden horký nebo studený nápoj dle vlastníého výběru zdarma. Těší se na vás tým horské boudy generála Krejčího
Martin Martin from Lanškroun wrote on 16. 2. 2021 at 18:23
@Alena pan Fiala to tu kdysi psal, přímo přispět nejde, přes SMS si zprostředkovatel bere 20% částky. Takže nejlepší je přes automat.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 16. 2. 2021 at 15:56
Rolba je konečně opravená a ve středu upravíme tratě.
luboš luboš from lanškroun wrote on 16. 2. 2021 at 15:55
Dnes supr svezeni a zitra nám to Ruda upraví.?
Alena V. Alena V. from Ceska Trebova wrote on 16. 2. 2021 at 11:03
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné na úpravu tratí finančně přispět i jinou formou než pomocí automatů na Č. sedle. Ráda pošlu na účet. Pěkný den, A.
Petr Petr from Letohrad wrote on 15. 2. 2021 at 21:51
@Martin, @Luboš: Asi tak, zkušený lyžař předvídá a jede opatrně, raději uhne... To co se děje ve stopě v této době je ukázka jací jsme lidi, ohleduplnost se moc nenosí. Obzvláště když dorazí mistři světa z velkých měst... Je to o lidech, jak jsem už psal, jsme v Čechách, ne v Rakousku, Švýcarsku... A když náhodou i tam narazíte na nějakého umělce a chytráka, tak je to Polák nebo Čech... SKOL ?