Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Maršál Maršál from Lanškroun wrote on 28. 12. 2021 at 08:04
Ahoj, plánuje rolba dnes případně zítra po nočním sněžení vyjet? Když už jsme se složili na novou... 😉
Martin Martin from Lanškroun wrote on 27. 12. 2021 at 10:38
Ahoj, dnes jsem objel stranu Suchaku. Je spise na starsi lyze. Je tam dost ledu a vyjimecne leze podklad, ale svezeni jedocela hezke, dokonce az nad Boudu, okruh Techoninsky les spis na praskacky, par useku je az na podklad.
Petr Petr from Moravská Třebová wrote on 26. 12. 2021 at 22:19
Ahoj, prosím nevíte nikdo aktuální stav na Bukovce ??? Děkuji
Filip Filip from Lanškroun wrote on 24. 12. 2021 at 07:44
Krasne Vánoce všem, ať nam to jezdí a diky za krasne stopy???
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 23. 12. 2021 at 08:28
Dnes je den D, stará rolba odchází a nová přichází. Moc dík všem, co nám finančně pomohli.
Láďa Láďa from Lanškroun wrote on 22. 12. 2021 at 09:34
Dnes ráno jsem z Valteřic od kostela vyrazil na okruh kolem Bukovky. Podklad tvrdý a je třeba dávat pozor v místech potůčků a obou sjezdech do Valteřic, zde sníh/led občas chybí. Ale krásné zimní počasí. Kdo můžete, určitě dnes nebo zítra vyražte! P. Fialo, šlo by se s provozovateli sjezdovek domluvit, aby nezasněžovali přímo na běžkařskou trasu? Zvláště ta ledová stolová hora na červenovodské straně je opravdu vysoká a někdo by se při překonávání mohl ošklivě zranit.
Jarda Jarda from Bystřec wrote on 19. 12. 2021 at 21:05
Dneska navečer jsem projel okruh kolem Bukovky a na Suchák. Na to, že v Bystrci docela dost pršelo, tak nahoře super podmínky. Už na parkovišti mírně chumelilo, na tratích sněhu dost. Vyjímečně lezou kameny nebo hlína uprostřed, místama vytátý místa od vody, jinak dobrý. Tratě mírně měkčí, v horních polohách super, kolem Sucháku až dost tvrdý, zmrzlý (kolečko kolem vysílače doporučuju jet nahoru z levý strany - dost tam lezou větvě, dolů bych to jet nechtěl). Kdyby pár centimetrů napadlo, tak to bude skvělý...
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 17. 12. 2021 at 20:54
Dnes jsme upravili tratě okolo Bukovky a na Suchák. Stopy jsou tvrdé, sněhu je celkem dost. Je třeba být pozorný, sem tam jsou místa, kde sníh odplavila voda. Trasa do Štítů není projetá, jen jsme tam dávali tyče. Okolo Pěti bratrů to je také špatné, asi 200 m úsek.
Filip Filip from Lanškroun wrote on 17. 12. 2021 at 12:41
Diky za informaci
Lukáš Lukáš wrote on 17. 12. 2021 at 10:38
Byl jsem ve středu večer na straně Sucháku. Cca od křížení silnice a od Třech pánů vše výše relativně dobrý. Měkká stopa, ale sněhu dost. Kolem Boudy a Těchonínskýho lesa nepoužitelný, málo sněhu, cesta buďto vyhrnutá na podklad nebo rozjetá autem. Chtělo by to alespoň 10 čísel, do té doby nic moc. ? Dnes jede rolba, třeba dostaneme aktuální info. Skol
Filip Filip from Lanškroun wrote on 17. 12. 2021 at 10:17
Ahojte, nevíte prosim jak vypadají tratě po oblevě? Díky za info. Běžkám zdar
Marek Marek from Brno wrote on 15. 12. 2021 at 09:46
Na Mísečkách jsou závodní tratě, podobně jako ve VA v Novém Městě, tam ten zákaz vstupu vychází z toho, že se jedná o sportovní stadion. Zakázat vstup do stop v lese, tím spíš na turistické trasy asi nelze.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 15. 12. 2021 at 05:34
Možná to mohou mít v Krkonoších jinak díky národnímu parku.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 14. 12. 2021 at 17:55
Cedule s prosbou určitě necháme co nejdříve vyrobit. Jinak pro pochopení, Zákon o lesích, par. 19, odst. 1, Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí… . Řekl bych, že to je jednoznačné, každý vstupovat, tedy každý pěšák a do lesa, tedy na pozemky v lesním půdním fondu. Což jsou i všechny trasy, cesty atd. Narozdíl od cyklistů, běžkařů atd., kteří se mohou pohybovat pouze po lesních cestách a vyznačených trasách viz par.29, odst1, písm. j. Snad jsem dost vyčerpávající. Evidentně v Krkonoších porušují zákon.
Martin Martin from Lanškroun wrote on 14. 12. 2021 at 13:43
Tak on ten zákaz asi není vymahatelný, ale o cedulích už tu diskuse proběhla. Ty by, zejména na sedle nebo u boudy určitě dávaly smysl. Někomu to třeba ani nedojde, protože to neví. Ale třeba ze sedla na Suchák zrovna turistická vede, ono jich jde v běžkařských nebo je protíná, ve výsledku dost.