Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Iveta Schnaubertová Iveta Schnaubertová from Jablonné wrote on 20. 1. 2021 at 14:12
Dobrý den Můžu se prosím zeptat, jak to vypadá se stopama Moc děkuji za oodpověď
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obci Orlicko wrote on 19. 1. 2021 at 21:57
Na bilestope.cz už pracujeme?
Kavka Kavka from Nová Ves wrote on 19. 1. 2021 at 21:53
Dobrý den, nechcete zvážit zapojení se do celorepublikové mapy úpravy běžkařských stop bilestopy.cz? Bylo by pěkné, kdyby se data o strojových stopách dali dohledat na jendom místě a nemusel člověk každý areál hledat na googlu. Díky za odpověď
pepa-Moravany pepa-Moravany from Moravany wrote on 19. 1. 2021 at 20:58
dámy a pánové, dovolím si, jako dříve narozený malou poznámku. Začínám postrádat v naší společnosti něco jako je skromnost, vděk . ohleduplnost. Obávám se, že si mnozí neuvědomujeme, že těch pár obcí, co ze svého rozpočtu, místo zaplacení odpadu za občany investují do , pro ně néé až tak výnosného, alespoň se tak domnívám, projíždění stop pro běžkaře. Dále nechápeme, že mnozí občané vlastní lesy v dané lokalitě a pro neznalé řeknu jen toliko - dřevo je nejvhodnější těžit v zimě. Nebuďme sobečtí a bezohlední , kruci špagát, smekám před těma, co rána vstanou a přemýšlí jak nejlíp projet stopy pro , sednou do rolby a makaj, zatímco někteří znás brečí nad klobásou za 60 korun. Buďme lidma , lidma, ketří si váží práce jiných a nevidí jen sebe. Ne každý, kdo „poškodí“ stopu tak činí proto, aby se nám pomstil. Možná ze mne mluví už stáří, ale byl jsem rodiči vychován, abych si vážil práce jiných. Smekám před všemi, co se starají o stopy , občaerstvení, parkování na Suchákua okolí.
Aleš Aleš wrote on 19. 1. 2021 at 19:53
Pro pana Petra, zřejmě znalce veškeré lesní techniky: Zkuste se vžít do role řidiče odvozní soupravy, která veze za sebou 40 tun, někde se potřebuje otočit a zase se ve zdraví vrátit z lesa. Již to tu několikrát vysvětloval i pan Fiala, kterému za to velmi děkuji. Lesní provoz je i v zimním období nadřazen běžeckému sportu a to i přes uzavřenou dohodu o udržování běžeckých stop, které probíhá v období prosinec až březen. Tato lesní činnost se vždy dlouho dopředu hlásí a v čase zpřesňuje. Domnívám se, že letos je sněhu všude tolik, že se do lesa vejdeme snad všichni. Lesu a běžeckému lyžování zdar.
Petr Petr from Těchonín wrote on 19. 1. 2021 at 19:27
To pluhování nad Těchonínem bylo úplně zbytečné. Také jsme jeli zrovna ve chvíli, kdy projížděl traktor s radlicí. S cca 15 cm upraveného sněhu by se veškerá lesní technika hladce poradila a uprostřed mohl zůstat sníh. Velká škoda a smutná podívaná.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 19. 1. 2021 at 18:01
Orličky snad zítra. Záleží jak to bude vypadat po nočnim sněžení a co bude rolbař stíhat. Dám vědět.
honza honza from Orličky wrote on 19. 1. 2021 at 17:26
Pane Tondo, prosím pěkně, projedete to ve středu i na Orličky?
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 19. 1. 2021 at 13:16
Upravovat méně km a častěji naráží na požadavky obcí, které zejména údržbu platí.
Martin Martin from Jablonné nad Orlici wrote on 18. 1. 2021 at 23:13
Ahoj Tonda. V případě kazdodenniho sněžení jako to bylo tento víkend dávám ke zvážení zda neupravovat méně km, ale častěji. Martin
Jan Jan from Těchonín wrote on 18. 1. 2021 at 19:05
Dobrý den, tento vykend bude opět otevřené občerstvení na Boudě jak v sobotu tak v neděli a v altánu naproti tvrzi bude opět hořet oheň na ohřátí návštěvníků. Srdečně vás zve tým tvrze Bouda.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 18. 1. 2021 at 17:20
Vzhledem k očekávanému úternímu sněžení provedeme plánovanou údržbu stop ve středu. Projeli bychom základní stopy mezi Suchým vrchem, sedlem a Bukovou horou a dále do Štítů, do Bystřece a do Jablonného nad Orlicí. Časově nejsme bohužel schopni zajišťovat místní úpravy různých okruhů, jak je např. požadavek na Rýdrovice.
Lukáš Lukáš wrote on 18. 1. 2021 at 11:20
Prosba na p.Fialu resp. obsluhu rolby: Bylo by možné při příští úpravě stop udělat nějaké okruhy na pláních kolem Rýdrovic? Buďto v okolí stávající stopy vedoucí do Štítů, nebo na druhé straně od cesty v oblasti Krásnův les. Tolik sněhu už tam zase nejspíše dlouho nebude a dá se tam udělat široká "dálnice" na klasiku i na skate. Díky
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 17. 1. 2021 at 17:23
Nad Těchonínem, Dolní Korejtkova, se bude těžit a svážet dřevo.
tomáš tomáš from Těchonín wrote on 17. 1. 2021 at 16:49
Teď jsme se vrátili ze stopy. Když jsme sjížděli dolů do Těchonína, tak nás minul traktor s radlicí, který z cesty odstranil skoro všechen sníh a na některých místech ji vydřel až na zem ?. Potkali jsme ho asi v půlce odbočky do Těchonína, kam až jel nevíme.