Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Bergi Bergi wrote on 17. 1. 2021 at 16:45
Z Lichkova směr Vysoký kámen, dle stop projeli dva koně. Stopy jsou občas hlubší. Při sjezdu pozor ❗
pepa_Moravany pepa_Moravany from Moravany wrote on 17. 1. 2021 at 12:23
Dovolím si informovat, že pravidla jsou na všech tabulích, na křižovatkách, kde jsou i mapy tras. A ano, dobré chování se i z Moravských běžkařských tratí vytrácí. Kdysi bývalo zvykem se zdravit - dnes to u mladších není. není to povinnost, určitě ne, ale....... tak skoll , zdar , ahoj ve stopě.
Martin Martin from Lanskroun wrote on 17. 1. 2021 at 10:38
Pravidla by nebyla na skodu. To souhlasim. Protoze kazdy uctiva pravidla jina. Prednost s kopce plati na loukach, naopak co jsou trate rolbovane, tak toto neplati na rolbovanych tratich. Tam plati pravidlo strany stopy, pokud je druha strsna utazena rolbou.
Momo Momo wrote on 17. 1. 2021 at 07:25
Děkujeme za úpravu stop? je jistě dobře, že se náš národ začal hýbat a letos to vypadá tak že co čech to běžkař, případně skialpinista. Až potud je vše v pořádku. Co ale není v pořádku je, že si tito nový bežkaři nenastudují pravidla chování ve stopě a dochází ke kolizím. Chodí ve čtyrstupech, nedají přednost bezkarum jedoucím z kopce atd. Je jen otázkou času kdy dojde k nějakému úrazu. Proto bych se přimlouvala o případnou instalaci ceduli a pravidly. Ještě jednou díky
Marcel Marcel from Brno wrote on 16. 1. 2021 at 22:25
Jarku za Lanškrouna - nebyl jsem tam, vyjdu z tvého psaní - v Brně na Svoboďáku, při trzích, dokud je COVID nezastavil stála klobáska cca 12 cm + jeden chleba 55.- a to bylo v roce 2019, přičtu li jak snadno se dojede ve štatlu na svoboďák a jak se dojede k boudě , pak se mi cena nezdá nijak nepatřičná.
Jarek Jarek from Lanškroun wrote on 16. 1. 2021 at 18:21
Ahoj všem běžkařům. Můžu jenom potvrdit předešlé příspěvky, že úprava stop z pátka byla do soboty zasypána 5až 10cm nového prašanu. Zvolil jsem stopu, ze sedla na Hvězdu, dále podél silnice směr Bouda. Stopa na klasiku byla projetá běžkaři, cíl byl si dát něco k jídlu na Boudě, když to na Facebuku zveřejnili. Tam jsme dorazili v pohodě, ale šok přišel po objednání klobásy za 60 Kč. To, že jsme čekali 10 minut, to se dalo, ale ta klobása měla 9,5 cm na délku a k tomu 12 cm jeden chlebíček. Vím, že je to pro všechny těžké v téhle době, ale nezlobte se s tímhle jsem byl zklamaný,zvláště když jsem tam na jídlo pozval ženu. ???
Martin Martin from Lanskroun wrote on 16. 1. 2021 at 17:33
No silnice asi ok, tvrda, neposypana, aspon rano. Na beznych trasach koberec zasypan. Par bruslaru bylo, ale bylo tam cca 7-10 cerstveho. Navic mistama je podklad jeste mekky. Ale zase to je opravdovy prasan, lehoucky, jak kdyby nebyl. Tak to slo, ale nebylo to extra rychle.
Zdenny Zdenny from Moravská Třebová wrote on 16. 1. 2021 at 16:52
Ahoj, bylo projeto i na skate, nebo jen stopa na klasiku? Ráno jsem natěšenej že zase po nějaké době objedu bukovku, sucháč a boudu na skate, a hle, koberec nikde, nebo se to jen schovalo pod novým sněhem?:) Takhle jsem několikrát vyjel po silnici na sucháč a dolů, no kilometry i tak najety..
Martin Martin from Lanskroun wrote on 16. 1. 2021 at 11:33
Dneska rano jsem si hezky zabezkoval. Snehu habakuk. Otevrena okynka. Jen ten manzestr se schoval pod 10cm noveho snehu. Ale bylo bezkari rychle proslapnuto.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 16. 1. 2021 at 09:32
Včera jsme upravili stopy okolo a přes Bukovou horu a Suchý vrch. Dále do Štítů, Orliček, Jamného (ke hřišti), Těchonína, na Boudu, do Lichkova a do Mladkova. V systému není kvůli technickým problémům zaznamenána úprava mezi Suchým vrchem a Mladkovem.
Honza Honza from Dolní Dobrouč wrote on 16. 1. 2021 at 08:38
Dobré ráno. Nevíte zda jsou upraveny stopy z Mladkova nebo Jablonného? Na on-line mapě se mi v tomto směru zobrazují Ze Sucháku jen úpravy ke Třem pánům a konec. Pro ty co se chystají na běžky vlakem by to byla užitečná informace. Děkuji a přeji pěkný den.
Jan Jan from Těchonín wrote on 16. 1. 2021 at 07:36
Dobrý den včera večer byly upraveny stopy okolo Boudy a ve směru na Mladkov .Na Boudě dnes a zítra funguje občerstvení a bude hořet oheň v altánu.
pepa_Moravany pepa_Moravany from Moravany wrote on 15. 1. 2021 at 16:58
Dnes jsem byl od 7:30 na sedle - díky za super úpravu stop a za super kulajdu . Sopy perfektní , počasí slušné, nemělo to chybu
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 15. 1. 2021 at 15:17
Jednal jsem se Skiparkem Červená Voda o umístění sněžných děl v trase běžkové stopy. Určitě to nedělají naschvál, někde to však technicky nejde jinak. Dnes jsem jel okolo Bukovky a to dělo na zadní sjezdovce na Červenou Vodu je opravdu zapeklité. Ze Skiparku mi přislíbili, že s tím něco zkusí udělat - záleží jak a kam se dostanou s kabely a přípojkou vody.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 15. 1. 2021 at 15:14
Rozsah úpravy je vidět v on-line mapě výše, jak i píše Tomáš. Zatím je tam jen dnešní část, nyní rolba upravuje prostor mezi sedle a Boudou. Večer tam budou všechny projeté trasy. Jamné a snad i Jablonné by měl stihnout určitě, Mladkov úplně nevím. Může tam být problém s popadanými stromy.