Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 13. 1. 2021 at 10:47
Dobrovolné příspěvky na úpravu stop je možné platit i prostřednictvím SMS. Návod je na každém z automatů. Úhrada přes účet je právně i smluvně dost komplikovaná a v tuto dobu není možná.
Jarda Jarda from Pardubice wrote on 12. 1. 2021 at 19:32
Pepa Moravany: odkaz co sem dával p. Fiala byl reakci na dotaz na situaci tratí okolo Jeřábu. Díky za nej. Oblast Bukovky a Suchého vrchu tam není, ale odkaz na on-line pro tuto oblast je hned nahoře “v hlavičce” tohoto fóra.
Jirka Jirka wrote on 12. 1. 2021 at 16:44
Dotaz na pana Fialu - dá se poslat dobrovolný příspěvek na úpravu stop i převodem? Zveřejníte číslo účtu, kam případné příspěvky posílat? Když dojedu na sedlo, tak zpravidla nemám po kapsách dost drobných ?
pepa pepa from Moravany wrote on 12. 1. 2021 at 15:36
No ale ať dělám co dělám stav stop na Bukovce , Sucháku zde , tedy na tom odkazu nevidím. Pouze stará úprava _ červ. voda - písařov.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 12. 1. 2021 at 15:26
Úpravu tratí plánujeme na tento pátek. Z důvodu předpokládaného sněžení až do čtvrtka by stopy s velkou pravděpodobností hned zachumelily a finančních prostředků na úpravu stop nemáme na rozdávání. Upravené tratě na Bílé stopě jsem našel zde: https://www.bilestopy.cz/map/area/kralicky-sneznik/cervenavoda
Šíma Šíma from Čenkovice wrote on 12. 1. 2021 at 15:05
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda budou zítra upraveny tratě po dnešním sněžení. Také bych připojil své poděkování za víkendovou přípravu tratí. Škoda, že to nejde zapít na Sucháku. Děkuji. Hodně zdaru do dalších dnů přeje PG
pepa pepa from Moravany wrote on 12. 1. 2021 at 13:28
Zdarec, pane Fialo, na www. bilestopy.cz - pro oblast Kral. Sněžník i jinde je tvrzeno , že nic není upraveno. Zjevně neprošla aktualizace. Ale to je opravdu jen detail. Dík za to co pro nás děláte - nejen Vy .
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 12. 1. 2021 at 10:16
V sobotu byla projeta stopa ze Šanova okolo Jeřábu ke Sv. Trojici. Přesné info se zákresem do mapy se dá najít na www.bilestopy.cz pro oblast Králický Sněžník.
Martin Martin wrote on 12. 1. 2021 at 09:24
Nevite nekdo, jestli jsou upravene trate okolo Jerabu, idealne nastup Horni Orlice ci Kraliky? Diky 🙂
Vit-Vito Vit-Vito wrote on 12. 1. 2021 at 07:59
V neděli 10.1. ráno jsem projel většinu tras okolo Sucháku a kousek "nakouknul" i do okolí Bukovky. Zejména okolo Sucháku jsou tratě ve velmi dobrém stavu pro bruslení i klasiku. Ano, pod stromy by to potřebovalo ještě pár čísel sněhu (zejména začátek spodní cesty od sedla k Hvězdě a některé kratší úseky před Boudou, od parkoviště směr Červenovodské sjezdovky je takových míst o něco víc), ale jinak perfektní tvrdý podklad a žádné ledové plotny. Díky za v rámci možnosti výbonou přípravu tratí, rád jsem přispěl dobrovolným příspěvkem na parkování.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 11. 1. 2021 at 15:59
Dotaz pro admina - rád bych Vás požádal o změnu textu v úvodu fóra, ale nepřekonatelnou překážkou je pro mě do kontaktního formuláře napsat datum ve správném formátu ???. Mohl byste poradit? Děkuji!
Martin Martin wrote on 11. 1. 2021 at 13:24
A uz se kaci na sedle na parkovisti znacky 🙂 Asi za tim autem hodne ficelo 🙂 http://kamery.ttnet.cz/index.php?kamera=svs&utime=1610361524
Laďa Laďa wrote on 9. 1. 2021 at 23:52
Kolem Suchého vrchu pěkné stopy, ale pod 900 m už málo sněhu, tratě pouze utlačené bez stopy na klasiku, ve sjezdech vydřený střed od plužení, občas na trati kámen vyrytý rolbou. Ve sjezdech je nutné dávat dobrý pozor a taky počítat s nějakými škrábanci ve skluznici. Na Suchý vrch je lepší zvolit z Hvězdy pravou cestu. Prudký hank je neupravený, ale bez lyží se dá vyšlápnout, nahoře je již pěkná stopa i na klasiku. Parkoviště v sedle plné už v 9 dopoledne, na Suchém vrchu volno celý den. Od sedla na Suchák procesí lidí, dále k Boudě už poměrně volno.
Martin Martin from Lanskroun wrote on 9. 1. 2021 at 12:59
Da,je tam par mist primo. Na komunikaci se nesmi. Zakas myslim ukoncen neni, tak pak uz neni kde. Jinak dnes Suchak a Bukovka. Natriskano ve stope i na parkovisti. Vetsina hezka, pod stromy tradicne horsi. Obcas se skluznice skrabne.
Jan Jan from Jablonné wrote on 9. 1. 2021 at 11:56
Dá se parkovat někde okolo převáže?