Lyžařské běžecké tratě

V sezóně 2023-2024 nebude na parkovištích na Červenovodském  sedle vybíráno parkovné. Dobrovolný příspěvek na úpravu lyžařských běžeckých stop v doporučené výši 70 Kč je možné uhradit prostřednictvím výběrových automatů umístěných v blízkosti obou parkovišť na Červenovodském sedle. Máme zřízený transparentní účet na výběr prostředků na zajištění provozu lyžařských stop v zimě a singltreků v létě.  Lze platit jakoukoliv částku přes QR kód, který najdete prostorách bufetů na Červenovodském sedle,  Kramářově chatě a také zde:

QR kód pro platbu

QR kód pro platbu

Děkujeme za vstřícnost!  Sdružení obcí Orlicko

Po super lyžovačce pamatujte i na SUPER pohodlný odpočinek a spánek.

WEBOVÁ KAMERA ČERVENOVODSKÉ SEDLO   /    SUCHÝ VRCH

Fórum pro lyžařské běžecké tratě oblast Buková hora, Červenovodské sedlo, Suchý vrch, ….. 

Úprava stop: bilestopy.cz – Orlické hory – Buková hora /
Králický Sněžník – Červená Voda  / Dolní Morava
Bílé Stopy
Úprava stop: Mapy.cz-Buková hora

Napište nový záznam do fóra pro běžkaře

 
 
 
 
 
 
Políčka označená * jsou povinná.
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.
Je možné, že váš příspěvek bude v knize návštěv viditelný až poté, co ho zkontrolujeme.
Vyhrazujeme si právo upravovat, mazat nebo nezveřejňovat nevhodné záznamy.
635 entries.
Erik Erik wrote on 4. 3. 2023 at 22:48
oprava: (kromě sjezdu od Námestíčka k sedlu kolem vrchu Jeřáb)
Erik Erik wrote on 4. 3. 2023 at 22:44
Ahoj, dnes jsme projeli téměř celou stranu kolem Bukovky (kromě sjezdu od Námestíčka k Bukovce kolem vrchu Jeřáb). Je to vyloženě na kameňačky nebo minimálně ty horší lyže, co doma máte. Ze sedla k první rozdvojce to není nic moc, místy lezou šutry a hlína a nahoře posledních zhruba 100-200 m je na části tratě vytáté přemrzlé koryto, jak tam asi tekl potok. Pokud odbočíte doprava na Náměstíčko, budete muset objet jedno vytáté místo přes celou cestu, jinak to jde. Pokud pojedete dál ke sjezdovkám budete hned za odbočkou několikrát obcházet vytátá místa přes cestu, pak se to na chvili kolem výhledů zlepší a před první sjezdovkou je ještě aspoň dvakrát budete muset ťapat nebo vypínat lyže. Dál za prvníma sjezdovkama je to hrozný a až ke sjezdovkám ze strany Čeňkovic se moc neprojedete... Pak je možné jakž takž jet asi jedním přeťapáním nebo vypínáním až na Náměstíčko. Z něho na vrchol Bukovky je to normální, jen místy někde lezly kamínky nebo hlína, ale nazval bych to normálními zimními podmínkami. Jel jsem i kus od Náměstíčka na druhou stranu k sedlu a otočil to než to začalo padat dolů a taky to tam šlo, jen to bylo víc hrbaté. Takže z mého pohledu jet tam možné je, jen nepočítejte s nějakou sportovní jízdou kromě úseku Námestíčko - Bukovka a na kus druhou stranu. Jel jsem skate a pokud to někdo nemá daleko, tak jet ze sedla přes Náměstíčko na Bukovku a zpět to smysl ještě má s tím, že nejvhodnější styl vidím soupaž, protože první část k rozdvojce k Náměstíčku na to bude vhodnější než skate. Nahoře od Náměstíčka už jde bruslit hezky.
Filip Filip wrote on 3. 3. 2023 at 14:23
Ahoj běžkaři, můžu se zeptat jak vypadá trasa Bukovka - Červenovodské - Suchý vrch? Má to ještě smysl? Nebo už je to po blátě? 🙂
Jarda Jarda from Bystřec wrote on 28. 2. 2023 at 21:02
Dneska navečer ze sedla na Suchák, pak na Bukovku. Žádná sláva to není, je málo sněhu, hodně leze hlína a místama je bordel ze stromů. Nejhorší je to tradičně od Hvězdy k silnici (zpátky jsem jel po silnici), nejlepší to je z náměstíčka na Bukovku. Určitě na dvojkový lyže. Ale buďme rádi za to, co je?
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 27. 2. 2023 at 11:35
Stopy mezi Boudou, Suchákem a Bukovkou jsme upravili již včera večer. Dle informací od rolbaře se máme na co těšit. Bohužel není upraven kousek od sjezdovky do Červené Vody po stoupání na sjezdem k hájovně Valteřice. Je tam malá sněhu. Také není upraven sjezd od silnice na Suchák do Jamného, tam nám jezdí traktor. Rozsah úpravy vidíte výše na www.bilestopy.cz.
Martin Martin from Lanškroun wrote on 27. 2. 2023 at 11:20
Dle kamer to vypadá, že rolba již jela včera večer. Alepoň na stranu Bukovky.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 26. 2. 2023 at 13:21
Tratě budeme upravovat v pondělí po obědě.
Zdeněk Zdeněk from Olomouc wrote on 25. 2. 2023 at 18:13
Ahoj, jak to vypadá se sněhem pro klasiku? Dík.
Maršál Maršál from Lanškroun wrote on 25. 2. 2023 at 16:34
Skol, jsou nějaké zkazky jak to hore vypadá a jestli je nějaká šance, že by vyjela rolba?Díky.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 10. 2. 2023 at 21:36
Dnes jsme upravili stopy mezi Suchákem a sedlem, okolo Bukovky a po dvou letech konečně i do Štítů.
MartinM MartinM from Lanškroun wrote on 9. 2. 2023 at 09:55
Ahoj, rolbování vydrželo až do dneška. Krásné svezení s východem slunce. Nicméně podmínka se pro klasiku dnes zhoršila zejména pod stromy, kde díky mírnému větru odpadává námraza a výrazně zhoršuje odraz. Od silnice k Pěti Bratřím stopu urolboval traktor :-/, pak jel někam dolů. Místama je to i dost rozorané.
Zbyněk Zbyněk from Lanškroun wrote on 8. 2. 2023 at 18:42
Moc, moc děkuji za úpravu tratí, dnes to byla pro skate paráda (kolem Těchonínského lesa i na Suchák). Od Hvězdy směrem na Suchák oceňuji jedno-stopou trať, více místa na bruslení. Ještě jednou děkuji rolbařům, skvělá práce ?
Jiří Tlučhuba Jiří Tlučhuba from Mladkov wrote on 8. 2. 2023 at 12:37
Z Mladkova vede upraverná stopa na Kašparovu chatu. Od Kašparky pak vede asi 35 km stop (Pastviny, Čihák, České Petrovice, Klášterec nad Orlicí).
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 8. 2. 2023 at 10:33
Ve středu jsou zprůjezdněné a krásně upravené všechny trasy mezi sedlem, Suchákem a Boudou. Do víkendu se snad probijeme až do Mladkova a Lichkova. Trasy okolo Bukovky by měly být zprůjezdněny během dneška.
Tonda Fiala Tonda Fiala from Sdružení obcí Orlicko wrote on 8. 2. 2023 at 10:30
Jak již bylo uvedeno, silnice Jablonné - Červená Voda je bez omezení průjezdná. Nicméně si neodpustím kritiku správce komunikace, když zcela zbytečně uzavřel a to až do pondělí večer úsek mezi křižovatkou na Čenkovice a sedlem. Přitom stačilo dát zákaz až na sedlo a do Jablonného a nad Orličky nějaké návěstí. To asi bylo moc složité. A ještě o víkendu ....